Новини

На цій сторінці ви зможете слідкувати за цікавими подіями нашого шкільного життя.

НІКОЛИ ЗНОВУ!



Вже стільки літ і стільки зим,

Як відгримів той бій кривавий,
Вони ж ще там, на полі слави,
Уклін їм, мертвим і живим!
Спасибі вам, сивоголові,
Вітчизни-матері сини!
    Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Ми вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жерт війни. День пам’яті та примирення (8 травня) та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) не тільки нагадування про страшну катастрофу, а і застереження, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією.
Пам’ятаємо, що Друга світова війна  була страшним лихом для українців. Засвоюємо історичні уроки про те, що український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію  та  європейські  цінності.
   Здобувачі освіти 5 класу (кл. керівник Лізавенко І. С.) переглянули тематичний відеоролик «8 травня. День пам’яті та примирення», виготовили листівки «Маки пам’яті». Червоний мак – офіційний символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та віддав своє життя на сході України у боротьбі проти російської агресії, символ відзначення Дня пам’яті та примирення.
     Пам’ятаємо тих, хто боровся за Україну у роки Другої світової війни! Шануємо тих, хто воює за неї сьогодні!
 
 
 
 


06.05.2023 | Aдмін

Вернутись назад