Новини

На цій сторінці ви зможете слідкувати за цікавими подіями нашого шкільного життя.

День пам'яті та примирення



8 та 9 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення. Завдяки Указу Президента виданий у 2015 році Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. 

У 2023 році Україна відзначає це свято в умовах повномасштабної війни з РФ. День пам’яті жертв фашизму – це День пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули в Другій світовій війні: мільйонів солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше – мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб та від голоду. 
    Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Не зникає в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставиться до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Наша пам’ять про ті часи – це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим.
8 травня у початковій школі відбулися заходи, присвячені Дню пам'яті та примирення і 78-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В цей день в школі було проведено тематичні заходи, пов’язані з історичними подіями Другої світової війни: онлайн - зустріч з ветераном, конкурс малюнків, книжкова виставка «Перемога, свята перемога!», уроки пам’яті і виховні години. Школярі виготовили квіти маку, символи пам’яті жертв війни. Мітинг біля меморіалу на Алеї Слави завершився хвилиною мовчання і покладенням квітів від вчителів та учнів.
Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни, і трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги.
 
 
 


08.05.2023 | Aдмін

Вернутись назад