Новини

На цій сторінці ви зможете слідкувати за цікавими подіями нашого шкільного життя.

10 років Революції Гідності



10 років Революції Гідності.

10 років Війни.
10 років, які змінили нас і наше життя та майбутнє...
21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Цього дня з інтервалом у десять років розпочалися два наймасовіші протести в сучасній Україні: у 2004 році – Помаранчева революція, у 2013-му – Революція Гідності. Виховний захід "Україна - країна гідності і свободи" присвячений вшануванню подвигів учасників Революції Гідності та увічнення героїв Небесної Сотні, з учнями 10 та 11 класів провів вчитель історії Рябокінь В.В. Урок мужності у 8 класі, проведений класним керівником Турецькою О.С. "Україна - країна нескорених!" із створенням колажу "Об*єднаймо серця". Година спілкування у 7 класі проведена Швець Т.Д. "Герої завжди поміж нас". "Головною метою проведених заходів було пригадати події, які відбулися в країні і на Майдані Незалежності у 2013 році; розширити знання про Революцію Гідності та Свободи; виховувати патріотизм та гідність; формувати розуміння єдності та цілісності України, почуття особистої відповідальності за долю держави, бажання стати гідними громадянами України; вшанувати пам*ять Героїв Небесної Сотні. Яскравим доповненням до сценарію кожної виховної години була презентація, яка доповнена відеороликами реальних подій на Майдані Незалежності у 2013 році. Цьогорічна інформаційна година проходила під гаслом «Вистояли на Майдані – переможемо у війні». Це дуже символічно та справді надихає.
Дітям запропоновано добірку документальних фільмів про Революцію Гідності, які вони можуть переглянути у домашньому колі (Такі як: «День жалоби» (2014), драма, режисер Максим Тетерук;  «Еволюція Гідності» (2014), документальний фільм, режисери Ольга Читайло та
Артем Лагутенко;«Жіночі обличчя революції» (2014), документальний фільм, режисер Наталія П'ятигіна; «Зима у вогні» (2015), документальний фільм, режисер Євген Афінєєвський; «Зима, що нас змінила» (2013–2014), цикл документальних фільмів (7 серій), режисер Володимир Тихий; «Майдан» (2014), документальний фільм, режисер Сергій Лозниця
 та інші). Сьогодні важливо відтворити в українському суспільстві почуття істинного патріотизму як духовно-моральної та соціальної цінності, сформувати у молоді громадсько-активні соціально значущі якості, які вона зможе проявити в усіх видах діяльності, і перш за все пов*язаних із захистом інтересів своєї родини, рідного краю, народу та Батьківщини, реалізації особистого потенціалу на благо української держави.  
Бажаємо мирного неба над українською землею, незламної віри у щасливе майбутнє України та впевненості у завтрашньому дні. Хай Господь береже нашу Батьківщину та кожного воїна, котрий зараз захищає Україну!
 Честь та Вічна Пам'ять загиблим.
Слава Україні! Героям Слава!
 
 
 
 
 
 


21.11.2023 | Aдмін

Вернутись назад