Новини

На цій сторінці ви зможете слідкувати за цікавими подіями нашого шкільного життя.

ГЕНІАЛЬНА УКРАЇНКА



         Цьогоріч виповнюється 153 роки з дня народження української письменниці, поетеси, перекладачки та культурної діячки Лесі Українки, яка народилася 25 лютого 1871 року у місті Новоград-Волинський (нині Звягель) на Житомирщині.

           Вірші Лесі Українки (справжнє ім’я  якої  Лариса Петрівна Косач-Квітка) – це джерело невичерпної мудрості та незламної сили духу. У своїх поезіях Леся Українка, попри важку хворобу, ніколи не нарікала на свою долю, а продовжувала боротися  постійно. Вірші Лесі Українки знає кожен українець, адже її слова  влучали в саме серце несправедливості: викривали  владу, говорили про недолю українського народу, звинувачували у байдужості…
       Поетеса залишила нам твори, які й нині дарують нам надію та є дороговказом у житті.
         До 153 річниці з дня народження видатної української поетеси вчителька 4 класу зі своїми нушенятами провела відео – урок «Цікаві факти з життя Лесі Українки».   Діти розповідали біографію геніальної Українки, ділилися цікавими фактами з життя, пригадали відомі вірші, розгадували ребуси, філворди. 
         Життя Лесі Українки показує нам і навчає завжди бути сильними і формувати життєву мужність, цілеспрямованість, наполегливість та  прагнення до самоосвіти.
 
 
 


26.02.2024 | Aдмін

Вернутись назад