Новини

На цій сторінці ви зможете слідкувати за цікавими подіями нашого шкільного життя.

Методичне об'єднання класних керівників



       “Школа – це маленький тест-драйв дорослого життя. Формуючи в ній сучасне суспільство, що базується на цінностях, ми вчимо дітей механізмів, що працюють у державі”, – каже  Дмитро Сиротюк.
        26 жовтня в ЗЗСО І-ІІІ ст. №5 м. Гайсин  відбулося методичне об’єднання класних керівників  на тему головні аспекти Стратегії національно- патріотичного виховання на 2020-2025 роки.  
         Класні керівники 1-11 класів поділилися формами  та методами, які застосовують для формування  національної свідомості та самосвідомості школярів в сучасній школі. Форми й методи виховання в нашому закладі базуються на українських народних традиціях, кращих надбаннях національної та світової педагогіки й психології.  Адже ідеалом виховання виступає різнобічне та гармонійно розвинений національне свідомий, високоосвічений, життєво компетентний громадянин, здатний до саморозвитку та самовдосконалення.
       Головною домінантою національно-патріотичного виховання молоді є формування у особистості ціннісного ставлення до навколишньої  дійсності та самої себе, активної за формою та моральної, за змістом, життєвої позиції.
       В основу системи національно-патріотичного виховання покладено ідею розвитку української державності як консолідуючий  розвитку суспільства й нації в цілому. 
      Педагоги розглянули патріотичне виховання через призму уроків звитяги. Вчителі  обмінялися багатим досвідом співпраці класного керівника і сім'ї у навчанні та патріотичному вихованні. 
      Маємо надію, що наші напрацювання допоможуть нам і нашим  вихованцям у майбутньому розв’язувати складні життєві ситуації та  уникнути непорозумінь. 
     Патріотами не народжуються, патріотами стають, і наше завдання – виховати якнайбільше патріотів своєї держави, тобто гідне підростаюче покоління.
 
 
 
 


26.10.2023 | Aдмін

Вернутись назад