Новини

На цій сторінці ви зможете слідкувати за цікавими подіями нашого шкільного життя.

" Дівочі посиденьки. Вишивання."



Однією з найдавніших галузей народного мистецтва є вишивання. Вишивана сорочка ­ символ українського народу, вона є елементом українського народного одягу.

Наші пращури вважали, що прилегла до тіла сорочка ­ це провідник магічної сили, яка оберігає свого власника від усього поганого. У зв'язку з цим було і багато прикмет і забобонів. Сорочки для жінки пряли тільки з конопель або льону. Вважалося, що ці рослини захищають майбутню матір і її ще не народжене дитя.

   Вишивана сорочка ­ це не просто красивий одяг, а історія і культура цілого народу. Вишиванку берегли більше, ніж гроші, адже вона була оберегом і захистом для всієї родини.

Вишивати починали з раннього дитинства, вивчаючи орнаменти та техніки вишивки.

   Давнє ремесло стало менш популярним в наші дні, але , незважаючи ні на що, ми не забуваємо його. Популяризуємо, розвиваємо, навчаємо вишиванню наших дітей. 

 З нагоди відзначення Міжнародного дня вишиванки, здобувачі освіти 6 класу, класний керівник Швець Т. Д., влаштували "Дівочі посиденьки за шиттям", вбравшись у вишиванки.

  Діти були захопленні вишиванням, ділились враженнями, переповідали цікаві історії бабусь. Було зрозуміло, що потяг до давнього ремесла живе у кожній з нас, адже це наша культура. Вишиванка - це код нашої нації.



18.05.2023 | Aдмін

Вернутись назад