Новини

На цій сторінці ви зможете слідкувати за цікавими подіями нашого шкільного життя.

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…»



        «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний.

          І це істинна правда. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.
        Традиційно у нашій школі відбулися  заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Ще зранку в навчальному закладі панувала особлива атмосфера.
      Особлива атмосфера панувала сьогодні в учнів рідної школи . Класні кімнати сяяли не тільки дитячими усмішками, а й вишиванками, яскравими висловами про мову. Класними керівниками були проведені тематичні та виховні години, на яких діти  дізналися багато цікавого  про історію рідної мови.
      Також у школі створена виставка стінгазет під назвою «Мова – душа народу», де діти знайомляться із загадками, прислів’ями та приказками про рідну мову . 
        Здобувачі освіти поширювали крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних історичних постатей. Цим учні хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність.
         Відзначення Дня української писемності та мови дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


30.10.2023 | Aдмін

Вернутись назад