Новини

На цій сторінці ви зможете слідкувати за цікавими подіями нашого шкільного життя.

Згадайте нас - бо ми колись жили.



Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!

Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно.
             Цього року, 25 листопада, Україна відзначає 90-і роковини Голодомору 1932–1933 років. Удруге пам’ятні дні відбудуться під час повномасштабної війни.
       Цей день пам'яті – унікальна нагода всім: дітям, батькам, політикам, громадським діячам…, замислитися над цією трагедією, над ґеноцидом українського народу.В Україні та в усьому світі у цей день люди традиційно запалять свічки у вікнах — на знак пам’яті та пошани до мільйонів українців, які загинули внаслідок геноциду. 
       Молодші школярі також згадували про трагічне минуле свого народу. Класними керівниками початкової ланки ( Максімовою Т.І., Мосійчук Н.М., Бєлік І.Б.,Коваль О.Г.) були проведені години спілкування та уроки історичної пам’яті «Моторошні дні в історії українського народу». В шкільній бібліотеці протягом тижня діти переглядали книжкову виставку «Голодний 1933-й», мали змогу переглянути книгу пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. На уроках технологій діти виготовили поробки - свічки пам'яті, а також відбулася виставка малюнків.
        О 16 годині усні початкової ланки долучилася до акцій – «Запали свічку».
          Школярі, вчителі та батьки вшанували пам’ять жертв Голодоморів хвилиною мовчання.
        Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них. Українці вижили і не забули. Ми існуємо і пам’ятаємо. Ми існуємо, бо пам’ятаємо. Пам’ятаємо про Голодомор…
 
 
 
 


25.11.2023 | Aдмін

Вернутись назад