Новини

На цій сторінці ви зможете слідкувати за цікавими подіями нашого шкільного життя.

Міжнародний день захисту прав людини.



   Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Положення Загальної декларації прав людини в Україні знайшли свою реалізацію у Конституції,у багатьох законодавчих актах,що діє підстави для реалізації,захисту прав людини. Водночас упродовж останніх років права людини в Україні зазнали відсутнього удару,а під час жорстокої агресії рф потребують відповідної міжнародно- правової оцінки та захисту. Сьогодні з учнями ЗЗСО І-ІІІ ступенів √5 проведені інформаційні правові хвилинки та диспути "Знай свої права та не забувай про обов'язки" із проведенням вправ, ігор,переглядом мультфільму на правову тематику "Кінь проти Хом'яка" та створення правової квітки.

 Під час проведених заходів школярі були не лише слухачами, а й активними учасниками, в яких демонстрували свої права та обов’язки, вивчали статті Декларації прав людини, розглядали внесок України до Декларації прав людини.

     Подібні заходи підвищують зацікавленість учнів у вивченні правознавства, розширюють правові знання учнів, формують уміння співвідносити норми моралі та права, застосовувати правові знання в повсякденному житті. Правова обізнаність допоможе їм в майбутньому стати гідними громадянами України .
 
 
 
 
 
 
 
 
 


11.12.2023 | Aдмін

Вернутись назад