Новини

На цій сторінці ви зможете слідкувати за цікавими подіями нашого шкільного життя.

Чорнобиль- наша біль і гіркий спомин.



14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, котрі ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття. Цей день- нагадування про героїчну працю людей, які в нелюдських умовах зупинили радіоактивне забруднення та за шість місяців потому збудували укриття й змогли повернути атомну електростанцію до робочого стану і про важливість особливих заходів безпеки у сфері використання мирного атома. Адже світ такий крихкий, а людство, впроваджуючи винаходи, має бути пильним, щоб не знищити планету.

 

Сьогодні разом із учнями ЗЗСО І-ІІІ ст.√5 проведено патріотичну виховну годину «Пам’ятай! Вони захистили нас». Під час заходу було згадано трагічні і сумні події 1986 року, з використанням презентації,а також віртуальної екскурсії у "Зоні відчуження" з висоти пташиного польоту, де учні висловлювали свої думки та емоції щодо трагедії. Під час заходу діти створили інформаційний плакат "Дзвони Чорнобиля",переглянули мультфільм "Місто-привид". В ході діалогу з учнями старших класів, виявилося ліквідаторів аварії на ЧАЕС не треба довго шукати - вони живуть поруч із нами. Серед них багато таких, хто отримав інвалідність і потребує підтримки й допомоги.
Учням наголошено, що за можливості варто допомагати людям, які ціною власного здоров’я захистили від розповсюдження радіоактивного забруднення не тільки власну країну, а й фактично весь світ. 
  Проведення заходу сприяло формуванню в учнів розуміння значення подвигу людей, які віддали своє життя та здоров’я заради інших.
День ліквідатора нагадує нам, що пошана й пам’ять важливі не лише для героїв цього дня, але й для нашого спільного майбутнього.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


15.12.2023 | Aдмін

Вернутись назад