Новини

На цій сторінці ви зможете слідкувати за цікавими подіями нашого шкільного життя.

Всесвітній день моркви



Кожен знає, що морквиця на городі, мов цариця.

Коси довгі кучеряві, та ще й платтячко яскраве…
       У Всесвітній день моркви, що відзначається щорічно 4 квітня учні 4 класу разом з класним керівником Максімовою Т.І. похрумтіли цим життєрадісно помаранчевим овочем. Вчителька розповіла дітям про корисність моркви для нашого зору, печінки, шкіри, волосся, настрою, сприянню швидкому росту… Це дійсно так. Можете запитати про це будь-якого кролика! 
      До речі, а ви знали, що морква не завжди була такою помаранчевою? 
      Протягом 1000 років вона зустрічалася в широкому спектрі кольорів - червоного, білого, чорного, жовтого, і навіть фіолетового, але тільки не помаранчевого кольору. 
       Упродовж всього дня, на кожному уроці школярі вели розмову про моркву та дізнавалися цікаві факти. На мовно – літературній освітній галузі учні розшифровували анаграми, виконували звуковий аналіз, складали речення про вітамінну королеву, записували ознаки моркви, склали сенкан, вивчили вірш. 
        Математичну галузь реалізували через розв’язання задач (знаходили масу моркви) та обчислення виразів, в результаті якого ми дізналися довжину найдовшої морквини,яку виростив британський фермер Джон Атертон. 
          Природнича освітня галузь розкрила секрет помаранчевого кольору моркви та користь вживання іі в щоденний раціон людини. 
          Інформатична галузь дала змогу четвертокласникам створити презентацію, учні пригадали, як ствювати QRCode  та за допомогою гаджетів переглядати цікаві відео про цей корисний продукт. 
          Бажаємо всім смачного і корисного Всесвітнього дня моркви!
   
 
 
 
      
 
 
 


04.04.2024 | Aдмін

Вернутись назад