Новини

На цій сторінці ви зможете слідкувати за цікавими подіями нашого шкільного життя.

Чарівна краса вишиванки



Вишиванка – символ Батьківщини,

Дзеркало народної душі,
Не для когось, не для забаганки,
А для себе ти її носи!
 
   В третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. За традицією, в цей день всі охочі приходять на роботу або навчання, просто на прогулянку у самому пізнаваному елементі українського костюму – у вишиванці. 
   У це незвичайне свято вчителі початкових класів разом зі своїми школяриками полинули сьогодні в прекрасний світ народної вишивки, щоб дізнатися більше про наші традиції, обряди, культуру та історію. 
   Наймолодшим учням школи було запропоновано багато цікавих заходів, на яких вони проявили свою фантазію, творчість, кмітливість, самостійність. Діти декламували вірші, співали пісні; відчули себе модельєрами, коли створювали чудові малюнки орнаментів не лише для сорочок, а й для рушників, скатертин, картин. Активно брали участь у інтерактивних іграх, вікторинах, руханках, флешмобах, робили селфі, дефілювали у вишиванках в імпровізованому показі мод.
   У цей нелегкий для України час особливо важливо знати, пам’ятати та цінувати традиції українського народу, який споконвіку захищав і відстоював свою свободу та незалежність!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


16.05.2024 | Aдмін

Вернутись назад